Български English

Производствена програма

ISO 9001:2008​„Искра“ ООД е водеща фирма с 60 годишна традиция в областта на пасмантерийното производство, гарантира високо качество, разнообразен асортимент и кратки срокове за изработка и доставка на своите продукти.
Производствената програма на фирмата е: еластични и нееластични ленти за бельо и спортни облекла, памучни и синтетични технически ленти, паспели, тъкани жакардови и печатни етикети, лазерно изрязани емблеми и пагони за униформени облекла, дантели, шевици, шнурове, връзки и мрежа за обувки, кордони, ласета, корселета, облечена еластична нишка за чорапи, ароматизатори и др.
​Фирмата разполага с най-съвременно техническо оборудване - гладки и жакардови тъкачни машини, основоплетачни и флехт машини, машини за твърдо и меко бобиниране на памучни прежди и синтетични коприни, дублиране и пресукване на прежди, високотемпературни апарати за багрене на полиестерни и памучни прежди и ленти, апретиране и финишна обработка на артикулите. Високото качество на готовата продукция я прави предпочитан партньор на над 4 000 клиента от националния и международния пазар и на сътрудници в бранша. Инвестиционната си програма развива в тясно сътрудничество с водещи компании от Швейцария, Германия, Италия и др. Продукцията на „Искра“ ООД е сертифицирана по ISO 9001:2008.

В областа на текстилната промишленост и динамичен пазар на консумативи, необходимоста от нови инвестиции е приоритет на нашата фирма, която е водеща в областта на пасмантерийното производство.
През 2013 година извършихме мащабна инвестиция по ОП “Конкурентноспособност и технологично обновление”, която включва 31 броя високотехнологични машини от водещи, европейски компании: “Якоб Мюлер” - Швейцария, “Риус” - Испания, “Херцог” - Германия и др. 
Инвестициите бяха подкрепени с инсталирането на нови багрилни и лабораторни апарати, както и на прецизни електронни везни. Чрез тази инвестиция извършихме обновление на основните сектори на производство в цех плетачен, тъкачен, хекели и багрилен. По този начин повишихме производителността и качеството на произвежданите артикули и разнообразихме асортимента, с цел покриване изискванията на нашите клиенти.

Нагоре