Български English

"Искра" получи поръчка от силовите министерства за 250000 лв

Публикация от Петък, 12 Декември 2014
"Искра" получи поръчка от силовите министерства за 250000 лв

Нови договори на стойност близо 250 000 лв е сключила фирма „Искра“ с МВР и МО. Пасмантерийната фабрика ще трябва да произведе 300 000 метри парашутна лента, пагони и отличителни знаци. Добрата новина дойде в навечерието на проведената вчера традиционната предновогодишна среща на мениджърския екип с работниците от фирмата, което вдъхна увереност и кураж за бъдещето им. Бяха обсъдени и редица оперативно-технически задачи. Стойчо Шапатов информира присъстващите за очакваните резултати от дейността на завода за вече отиващата си година.

Обема на произведената продукция показва устойчив растеж: През 2010г той е бил 1668 х.лв. През 2014г се очаква реализираната продукция да надхвърли 2040 х.лв.

По случай Коледа и новогодишните празници всички ще получат, освен основните си работни заплати и процент за реализация (от 15 до 50%); ваучери за храна в размер на 140 лв. плюс новогодишни премии в размер на 304 лв. Облекла и грейки за работа при зимни условия ще получат всички. Единадесетте наети работници по програмата „Подкрепа за заетост” ще получат по 50 лв. ваучери – без това да е задължение на фирмата.

През изтичащата година е увеличена работната заплата с близо 8%. Извършени са строително-ремонтни работи за 125 хиляди лв.

Г-н Стойчо Шапатов и управителят на фирмата инж. Марин Маринов очертаха и основните задачи за 2015 г.
   1. Привличане на нови целеви клиенти; разширяване на асортимента от артикули.
   2. Постигане на по-голяма производителност и растеж 5-8%
   3. По-високо качество и по-ниски конкурентни цени
   4. Икономии на суровини, материали, горива, газ, ел.енергия и тел.услуги
   5. Увеличаване на работните заплати за 2015г. с 6-10%
   6. Подготовка и участие в новите оперативни програми с Европейско финансиране.

По традиция, на 23.12.2014г. (последния работен ден) вечерта ще се проведе голяма предколедна среща и банкет с целия колектив. Според г-н Шапатов „Работниците и служителите са удовлетворени от решенията на мениджърския екип и очакват настъпването на коледните и новогодишните празници в атмосфера на спокойствие и сигурност за утрешния ден!“

източник: parvomai.net

Нагоре