Български English

Фирма „Искра” празнува текстилния празник във възрожденска Копривщица

Публикация от Сряда, 13 Юли 2016
Фирма „Искра” празнува текстилния празник във възрожденска Копривщица

На първи юли тази година , ръководството на фирма „Искра” подари на своите служители екскурзия до красивата и вечна Копривщица. Тя съвпадна с професионалния празник на леката промишленост  и религиозния св. Врач, посветен на светите братя лечители-безсребреници Кузма и Дамян.
За колектива беше организиран транспорт , посещение на всички забележителности на възрожденския град и другарски обяд в най – стилния новооткрит ресторант на Копривщица – „ 20-ти април”.
Още от самото пристигане в града служителите на „Искра„ бяха посрещнати от двама екскурзоводи и имаха възможността да разгледат всички забележителни възрожденски къщи – музеи и да се насладят на тяхната богата история. Те си спомниха част от великата история на България с посещение на къщите на Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Любен Каравелов и Георги Бенковски.
Беше посетена и катедралната църква „ Успение на св. Богородица”.
Изключителен интерес представляваше т.нар Лютова къща. Уникалният паметник е прекрасен представител на възрожденската архитектура и култура с типичните си стенопис и дърворезба.
В момента „ Искра” работи активно по изготвяне на европроект „По-добри и безопасни условия на труд”, което ще доведе до значителни инвестиции в подобряване на микроклимата и условията на труд в производствените цехове.Предстоят и проекти , чрез които фирмата развива своето сътрудничество с МВР, МО, водещата компания „ИКЕА” Швеция и предстоящите мащабни ремонти на отдел Пласмент, склад Готова продукция и Парова централа.
Производствените задачи за първото полугодие са изпълнени, съгласно изискванията на ръководството на фирмата, за което то се отблагодарява на своите служители за добре свършената работа.

източник: parvomai.net

Нагоре