Български English

Фирма „Искра“ гр.Първомай – отново с трайно и стабилно присъствие в икономиката на общината

Публикация от Сряда, 19 Декември 2018
Фирма „Искра“ гр.Първомай – отново с трайно и стабилно присъствие в икономиката на общината

На 18.12.2018г. се проведе Общо събрание с целия трудов колектив на фирма „Искра“ гр.Първомай.

Мажоритарният собственик Стойчо Шапатов запозна накратко целия личен състав с постигнатите резултати през 2018г.

Той обяви, че има общо решение заедно с мениджърския екип: да се изразходват 44 х.лв. за допълнителна коледна заплата, или средно по 550 лв. за всеки член на предприятието. От 01.01.2019г. всеки ще получи и увеличение на работната заплата с 10 – 14%.

В държавният бюджет на Република България ще бъдат преведени около 764 х.лв. През Новата 2019г. е необходимо да се увеличи с 5% обема на промишлената продукция и привлекат нови перспективни клиенти.

Управителят на фирмата – инж.Марин Маринов отчете успешното приключване на производствената 2018г.

 Той очерта основните и приоритетни задачи за Новата 2019г.!

Особено важно е, подчерта инж.Маринов: да спечелим нов проект по Европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“ за близо 1,5 млн. лв., от които 600 хил.лв. собствени финансови средства и 900 х.лв. финансиране от Европейската програма.

Ръководството на фирма „Искра“  благодари сърдечно на своите работници и специалисти за положения висококвалифициран труд и постигнатите добри резултати през изминалата 2018 година.

Управителят на фирмата връчи материални награди на две дългогодишни работнички по случай пенсионирането им от началото на следващата година.

След края на последния работен ден 21.12.18г. – в ресторант „Стремон“ е организирана специална другарска вечеря и Коледно тържество за всички служители и работници на фирмата !!!

Нагоре